adidas
Latest Sounds Social Stiri

Adidas da o lovitura mare in Statele Unite

Compania germana de echipamente Adidas, incercand sa intre pe teritoriul de acasa al Nike, planuieste sa isi creasca cheltuielile in promovare din nou dupa colaborari mari cu sponsori renumiti si dupa parteneriate cu anumite celebritati care ai ajutat la sporirea vanzarilor in Statele Unite.

Adidas sustine ca incearca sa isi construiasca un nume si un anumit plan de afaceri maret prin promovarea agresiva pana de Craciun. Firma a spus ca va cheltui in jur de 14% din vanzari pe marketing in acest an, comparativ cu 11% in cazul celor mai multi rivali ai lor.

A doua cea mai mare firma de echipamente sportive din lume a inscris castiguri mari cu ajutorul tenisilor Yeezy semnati si proiectati de Kanye West si castiguri mari din kiturile de fotbal pentru Manchester United si campionii italieni Juventus. Toate acestea s-au intamplat in aceasta vara, dupa ce Adidas a inlocuit firma Nike in cazul echipamentelor de sport ale echipelor de fotbal in cauza.

Dupa ce a iesit anul trecut pe locul 3 pe piata americana in spatele Nike si a crescandei firme Under Armour, Adidas si-a facut o  mare lansare in sportul nord aemrican, fiind de acord sa incheie un parteneriat cu NHL si acoduri de sponsorizare cu jucatorii de top NHL si NFL.

Adidas va cauta sa faca profit de pe urma acestor mari intelegeri, la fel de bine ca si dupa lansarea unei mari campanii in basket, a sustinut CEO-ul Herbert Hainer intr-o conferinta pentru jurnalisti. Campania acestui brand pentru campionatul de fotbal european din 2016 va incepe saptamana viitoare atunci cand se va lansa noul echipament pentru echipa nationala germana.

Vanzarile din al treilea trimestru de 4,76 miliarde de euro au fost undeva la 18% sau 13% exluzand impactul cursului valutar, batand media de 4,5 miliarde de euro si accelerand de la 5% in trimestrul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *