Sfaturi

Afla care sunt cele mai bune metode pentru combaterea matretii

Cu totii ne confruntam la un moment dat cu matreata. Matreata este o afectiune de tip dermatologic prin care se elimina celulele moarte de pe scalp. Matreata poate afecta pe oricine si poate deveni un inamic inisisten si iritabil pentru majoritatea dintre noi.

Auzim mituri cum ca ar trebui sa schimbam samponul pentru ca nu ne-ar face bine scalpului. Insa exsita cateva remedii naturale, in indemana oricui care ne poate scapa de aceste neplaceri.

Piperul negru a fost folosit pentru mult timp in India impotriva matretii datorita faptului ca contine zinc si seleniu. Aceste ingrediente sunt ideale in combaterea matretii. Trebuie sa amesteci doua linguri de piper negru si o cana de iaurt. Se amesteca energic ingredientele si se lasa la macerat o ora sau doua ore. Trebuie sa va spalati normal cu sampon si sa folositi acesta solutie ca un balsam.

Sucul de lamaie, impreuna cu usturoiul poate fi un alt remediu eficient in combaterea matretii. Aceste doua ingrediente au proprietati antimicrobiene. Se amesteca suc de lamaie cu doua parti de usturoi si se aplica pe scalp. Se lasa 20 sau 30 de minute pe par, dupa care se clateste. Sucul de lamaie este foarte folositor si eficient in tratarea matretii precum si usturoiul care previne aparitia bacteriei de la nivelul scalpului.

Otetul din cidru de mere este de asemenea foarte folosit pentru eliminarea matretii. Se gaseste in fiecare bucatarie, este foarte util si are un efect miraculos asupra combaterea matretii. In cazul in care va mananca foarte tare capul, si ulterior apare matreata, otetul este foarte bun si va va ajuta foarte mult. Se aplica pe scalp si se maseaza cel putin 5 minute. Se clateste dupa preferinte cu apa, si cu sampon.

Uleiul de masline este de asemenea un foarte bun remediu impotrvia matretii. Aceasta va va hidrata scalpul, evitand aparitia matretii. Pentru a fi mai eficient, se incalzeste putin si se maseaza scalpul. Se lasa peste noapte si se spala a doua zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *