Diverse

Afla daca micutul tau mananca prea mult!

Toate mamicile isi fac foarte multe griji pentru ceea ce mananca copii lor. Inca de foarte multa vreme s-a impus o anumita „cultura” prin care mamicile se conformeaza, administrand micutilor foarte multa hrana pentru ca „trebuie sa fie durdulii”. Ei bine, acest lucru este foarte gresit dat fiind faptul ca nu putem sa dam copilului mai multa mancare decat ii cere organismul pentru ca acesta poate ajunge foarte usor la obezitate.

In primele luni de viata copii trebuie sa se alimenteze si sa manance bine astfel incat sa se dezvolte si sa creasca sanatos. A nu se intelege gresit. A manca bine inseamna a manca sanatos si atat cat ii cere organismul si nicidecum a manca foarte mult.

Daca sunteti o mamica care este foarte ingrijorata pentur ca nu stie daca micutul ei a mancat atat cat trebuie, puteti sa apelati la un medic pediatru care va va indruma cat se poate de bine in ceea ce priveste alimentatia copilului.

Insa cand iti dai seama daca bebelusul tau mananca excesiv? Cand saunt foarte mici copii nu au reflexul de saturatie format. Tocmai din acest motiv ei mananca fara sa isi dea seama ca ar trebui sa manance o anumita portie. Mamicile sunt de regula tentate sa verifice masa copiilor, mai exact sa nu cantaresti copilul si sa il hranesti in functie de greutatea pe care o are. Ti se va parea ca este mai greu decat ultima oara cand l-ai luat in brate insa acesta nu este un indicator potrivit. De asemenea, nu exista un standard al greutatii deoarece fiecare copil are ritmul sau de crstere.

Cel mai bun indiciu care te va ajuta sa stii daca copilul tau mananca prea mult este frecventa meselor. De asemenea, trebuie sa fie foarte atenta la simptomele digestive care apar dupa ce sugarul a mancat si sa conformezi alimentatia in functie de organismul sau.