Sfaturi

Ai probleme cu insomnia? Iata care pot fi cauzele aparitiei acestor probleme

Somnul este cea mai colunga activitate pe care omul o desfasoara pe parcursul a 24 de ore .  Persoanele care sufera de insomnie se plang in general de fatul ca nu isi pot relaxa mintea sau inchide ochii mai mult de cateva minunte .

Persoanele care sufera din cauza insomniei se trezesc de mai multe ori in timpul noptii fiindu-le greu sau imposibil sa adoarma inapoi.

Cauzele insomniei sunt foarte  multe ,iar cea mai intalnita este stresul. Stresul ne tine mintea ocupata cu diferite probleme de familie ,sanatate ,scoala. La fel si anxietatea ne tulbura mintea si de aceea nu putem adormi.De asemenea cafeaua,energizantele,alcoolul sau bauturile ce contin cofeina ,precum si ciocolata ne afecteaza somnul.

O alta cauza care iti poate afecta somnul este alimentatia . De exemplu daca te bucuri de mese copioase la ore tarzii este posibil sa adormi foarte greu . Un alt lucru care te afecteaza serios este folosirea pe termen lung a somniferelor.

Trebuie sa stii cauzele insmoniei pentru a o putea vindeca .Trebuie de mentionat ca insomnia nu este o boala in sine ci mai degraba un simptom.

Un studiu arata ca 30% din populatia globului sufera de aceasta problema. Cateva alimente care previn insomnia :fructe,cereale,sucul de fructe,laptele cald,lamaia,salata. O parte din plante te ajuta sa ai un somn mai linistit :sunatoarea,paducelul,valeriana.

De asemenea este important sa stingi lumini ,televizor, orice zgomot din jurul tau pentru a fi total relaxat si a adormi mai cu usurinta.

Chiar si Marilyn Monroe se confunta cu aceasta problema.Ea lua frecvent somnifere pentru a avea un somn mai linistit.La sfarsitul vietii a ajuns la 20 de comprimate pe zi dar acest lucru i-a cauzat mai mult moartea in loc sa o ajute.

O metoda amuzanta stiuta de toata lumea e sa numeri tot mai multe oite pana adormi.Dar din propria mea experienta va spun sigur ca nu functioneaza .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *