Diverse Sfaturi

Animale ciudate

In lumea aceasta mare exista felurite animale si plante de care stim mai mult sau mai putin. Prin perpetuarea speciei, in timp, au ajuns sa se nasca si sa fie create diferite fiinte mai ciudate decat cele pe care le sitm noi de la gradina zoologica sau din carti, si de la televizor.

Pretutindeni in lume exista animale cu caracteristici si infatisari care mai de care mai hilare, dar si monstruoase, la care nu te-ai fi putut vreodata gandi ca sunt printre noi.

Sunt milioane de specii de animale acolo undeva, clasate in manualele si enciclopediile scolare, insa noi asemenea animale sunt descoperite in fiecare zi. In cele ce urmeaza voi prezenta asemenea animale ciudate pe care mama natura le-a dat pe lume, de care probabil ca nu ai auzit.

Soarecele-caprioara

In Spania, intr-o rezervatie naturala, oamenii au putut intampina si viziona un pui de soarece-caprioara, care cantareste aproximativ 200 de grame. La maturitate, aceasta specie de animal poate cantari aproximativ un kilogram, corpul acestuia fiind construit intr-un mod mai deosebit: picioarele fiind lungi si subtiri, capul sau aducand mai mult a cap de caprioara, dar corpul ramanand de soarece.

Pestele cu buze-rosii

Aceasta specie de peste este mai neobisnuita tocmai datorita infatisarii acestuia. Pestele cu buze-rosii poate fi intalnit in apele din Insulele Galapagos, oamenii de stiinta considerand ca are buzele colorate tocmai pentru a atrage alti pesti pentru imperechere. Aceasta specie de pesti sunt niste foarte buni inotatori si isi folosesc aripioarele pectorale  pentru a se furisa pe fundul oceanului.

Pasarea-rinocer

Pasarile-rinocer isi iau numele de la casca mare, in forma de banana, care este situata deasupra capului lor, dar partial si deasupra ciocurilor. Aceste pasari pot trai pana la 90 de ani in captivitate si ca sursa de hrana, dieta cu fructe, seminte si insecte este cea mai adecvata in cazul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *