duqu
Calculatoare Diverse Tehnologie

Atacul cibernetic Duqu 2.0

In primul rand, stii ce este acest atac cibernetic? Duqu 2.0 este cel mai avansat virus care exista si a avut ca tinta de atac state din Occident dar si din Orientul Mijlociu. Acest atac Duqu a fost descoperit in anul 2011, Expertii companiei rusesti Kaspersky Lab sunt de parere ca aceasta campanie a fost sponsorizata de un anumit stat. De asemenea, acestia considera ca principalul obiectiv al atacului a fost acela de a obtine informatii despre cele mai noi tehnologii si inventii ale comaniei. Departamentele de vanzari, marketing, comunicare sau cel legislativ nu au prezentat o importanta majora pentru atacatori. Ce i-a interesat foarte multa insa, au fost tehnologiile produselor inovatoare Kaspersky Lab Secure Operating System, Kaspersky Fraud Prevention, Kaspersky Security Network dar si solutiile si serviciile Anti-APT.

De asemenea, expertii din cadrul companiei Kaspersky cotinua sa imbunatateasca performantele solutiile de securitate din cadrul companiei.

Cea mai sofistica arma cibernetica care a infectat compania de securitate Kaspersky ar fi venit din partea Israelului. De asemenea, alte tari care au intrat in vizorul atacului sunt state precum Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Hong Kong, India si multe altele. Potrivit autoritatilor, cei care se afla in spatele acestui atac sunt spionii cibernetici din Israel. Duqu 2.0 a reusit sa acceseze sistemul informatic a trei hoteluri de lux europene, unde au stat oficiali iranieni si occidentali, in timpul unor conferinte care au avut ca subiect principal acordurile nucleare.

Eugene Kaspersky, seful companiei cu acelasi nume declara ca acest atac este o noutate in lumea cibernetica, iar criminalii incep sa se mute in mediul virtual. Acesta a sustinut ca Duqu 2.0 nu creeaza fisiere, ci doar aplicatii in memoria temporara care actioneaza intr-un mod deosebit de inteligent fiind invizibil si agresiv, iar prin acestea isi manifesta eficienta. Compania Kaspersky isi doreste sa stea cat mai departe de implicatiile politice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *