Visurile mele

Atuurile televizoarelor de tip LED

In ultima perioada s-a produs mare valva si confuzie in jurul introducerii de televizoare LED. Chiar si o mare parte din reprezentantii de vanzare din magazine, de oamenii ce lucreaza in marketing, explica in mod gresit ce e de fapt un asemenea televizor.

E important sa intelegem, chiar de la inceput, ca termenul de LED se refera la sistemul de iluminare, folosit in numeroase modele noi de televizoare de tip LCD si nu la cipurile care produc continutul imaginilor. Pentru o gama variata de asemenea produse,accesati oferta de televizoare led la Selgros Craiova.

couple-watching-television

Cipurile si pixelii LCD nu isi produc propria lumina, ci sunt iluminate din spate. Televizoarele LED sunt tot televizoare de tip LCD. Doar ca acestea (primele) folosesc o iluminare cu LED, fata de celelalte, ce utilizeaza sistemul fluorescent (in marea majoritate a LCD-urilor). Astfel primele ar putea fi numite LED/LCD.

Fara a intra si mai mult in detalii tehnice, putem sa subliniem cateva elemente importante, facand o comparatie intre cele doua versiuni:

LED/LCD si televizoarele standard LCD

– primele au un consum mai mic de energie electrica;

– nu este folosit mercur, precum se intampla in unele sisteme de iluminare are sistemelor LCD;

– prima gama de televizoare (led) prezinta o saturatie mai echilibrata a culorilor;

– in primul caz, se foloseste o metoda ce nu permite transmiterea luminii (sau o limitare considerabila a acesteia), in scenele intunecate. Acest lucru contribuie la nivele mai bune de negru, decat in clasicele televizoare LCD;

– gama de televizoare LED poate sa fie mult mai subtire decat variantele standard LCD, dar si decat cele LED/LCD

Asadar, avantajele sunt destul de clare – toate aceste informatii, alaturi de factori precum: pretul, dimensiunea, contrastul, conectivitatea, performanta, trebuie luate in calcul cand suntem pusi fata in fata cu decizia de a cumpara un astfel de produs. Pentru o gama variata de televizoare LED de ultima generatie, viziteaza Selgros Craiova!

 

Selgros Craiova

Produse alimentare si nealimentare

Sat Preajba, com. Malu Mare, str. Henry Ford, nr. 12, jud.Dolj

Tel. 0251 305 000,

Fax 0251 305 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *