branduri
Blog Latest Sounds Social Stiri Tehnologie

Branduri cu followeri fanatici

Nu este atat de simplu sa acumulezi un cult de urmaritori fideli. Insa, unele branduri au reusit sa cultive o loialitate masiva din partea clientilor acestora. Suficient de bizar, altii care cauta sa imite acest gen de succes cauta culturile actuale pentru inspiratie. Culturile depind de anumite ideologii puternice, pareri despre lumea din jur care sunt foarte diferentiate si lideri iconici cu care sa isi atraga followerii. Urmatoarele branduri au reusit sa isi dea seama despre toate acestea.

SoulCycle

Acest brand a primit recunostinta printr-un document Harvard Divinity School numit „How We Gather”, creditand brandul pentru crearea unei comunitati atat de puternice in spatele sau. Acolitii SoulCycle asteapta pana cand ceasul ajunge la ora 12 fix in zilele de luni pentru a se inscrie la cursuri. Exista chiar o intreaga cultura construita in jurul castigarii propriului drum pentru ajunge in primul rand al clasei de cursuri.

Oamenii vorbesc despre SoulCycle drept un cult. Se crede ca SoulCycle te poate face sa te simti intr-adevar bine. Atunci cand ne simtim bine, devenim obsedati cu ceea ce ne face sa ne simtim super bine.

CrossFit

Fondatorul CrossFit, Greg Glassman, a explicat faptul ca brandul a reusit acest stil de urmarire in masa in mod incidental. Compania de fitness a aparut in lista Harvard Divinity School –  „How We Gather”, care a atras atentia asupra grupurilor notabile care au reusit sa adune comunitati marete.

Aspectul social al CrossFit este unul foarte puternic si cu siguranta esential pentru succesul sau. Nivelul social este o parte vitala a ceea ce se intampla si este ceea ce poate fi moticul existentei acestui cult, care ai putea chiar crede ca este ca o religie. Fondatorul CrossFit si CEO-ul acestei companii a sustinut intr-un interviu faptul ca valorile sunt suficient de simple si se crede ca sunt niste alegeri de viata remarcabile  care vor face o diferenta profunda in viata.