Casa si gradina Tehnologie

Ce sa-ti doresti de la viitoarea ta casa?

Desi poate parea o idee putin ciudata, nu multe persoane care-si construiesc o casa analizeaza cu atentie fiecare aspect legat de acest proces, motiv pentru care-ti voi prezenta in continuare cateva aspecte pe care cu siguranta ti le vei dori la o casa.

Liniste si intimitate

Principalul avantaj pe care-l cauta persoanele ce se muta dintr-un apartament la o casa este cel legat de faptul ca isi doresc mai multa intimitate. Este un lucru absolut normal, mai ales ca intimitatea si confidentialitatea sunt aspecte de baza in cadrul vietii sociale a individului.

Ca sa revenim la subiect, atunci cand planuiesti sa iti construiesti o casa ai grija ca acest aspect sa fie tratat cu multa atentie si sa te indrepti catre o zona in care sa te simti linistit, sa ai parte de intimitate si sa te deconectezi de urechile si ochii altor persoane.

Pe de alta parte, e adevarat ca acest lucru poate fi realizat destul de greu, mai ales daca analizam ritmul in care se construieste. Sa gasesti un teren in care sa nu ai vecini in imediata apropiere e chiar dificil, insa in acest caz ai doua solutii:

Construieste un gard mai inalt

Atunci cand locuiesti la casa e firesc si indispensabil sa-ti construiesti un gard. Ei bine, pentru un plus de intimitate iti recomand sa faci un gard mai inalt, iar ca un mic pont iti spun ca este mult mai estetic si iti poate deconecta mintea de la betonul si agitatia regasita in oras.

Izoleaza fonic  

Usi si ferestre de calitate, doar asa vei putea sa te bucuri cu adevarat de liniste. Daca vei alege cu grija aceste elemente atunci nu doar ca vei dormi fara probleme, dar o sa izolezi si termic, insa vom discuta mai multe despre acest aspect in continuare.

Costuri scazute cu intretinerea

Este mai mult decat cunoscut faptul ca intretinerea unei case poate fi costisitoare. De ce? Fiecare alegere poate avea efecte asupra eficientei energetice si a costurilor de utilizare in general.

O casa cu panouri fotovoltaice, cu o incalzire in pardoseala si un termostat de calitate, precum sunt cele produse de Salus Controls Romania, va asigura o eficienta energetica deosebita si costurile de intretinere nici nu se vor mai simti la buzunar.

salus controls romania

In felul acesta energia va fi realizata, controlata si folosita cat mai bine, ceea ce va aduce numeroase beneficii atat din punct de vedere  financiar, dar si in ceea ce priveste confortul.

Acces facil si siguranta

Nu in ultimul rand, chiar inainte de a incepe constructia unei case vei analiza terenul pe care aceasta se va ridica, corect? Asigura-te ca acesta este unul stabil si ca accesul este unul facil. Evita sa construiesti casa pe un teren foarte accidentat si in care dupa o singura ploaie totul devine noroios, astfel incat e o adevarata peripetie sa circuli cu masina. E adevarat ca accesul poate fi imbunatatit, dar sa stii din start ca asta implica niste costuri ridicate si intretinere periodica.

Daca tot vorbim de siguranta trebuie sa alegi o zona cu un grad de infractionalitate scazut sau care tinde spre zero, insa daca vei acorda o atentie deosebita aspectului ce tine de intimitate atunci vei bifa si aceasta idee.

 

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.