Imagineaza-ti cum ar fi ca oamenii de stiinta sa stie ce simti tu doar prin faptul ca iti analizeaza fata, ajutandu-se de culoarea pielii, puls sau respiratie. In timp ce oamenii de stiinta au reusit sa creeze un sistem care este capabil sa faca acest lucru, cercetatorii de la Universitatea Rice, au reusit sa dezvolte o functie mult mai de succes, numita DistancePPG, care foloseste anumiti algoritmi pentru a identifica modul in care un om se simte. Acest DistancePPG detecteaza schimbarile subtile care se petrec in culoarea pielii a unei persoane, care sunt cauzate de fluctuatiile de sange din vasele de sub piele, pulsul si respiratia fiind explicate de aceste schimbari din organism.
Oamenii de stiinta au fost inspirati in urma unei vizite pe care au facut-o la unitatea de terapie intensiva neonatala. Mayank Kumar, un absolvent al Universitatii Rice, care a luat parte la acest proiect, a declarat ca aceasta poveste a inceput in anul 2013, cand au vizitat spitalul pentru copii din Texas. Acolo, au avut discutii cu medicii, iar apoi au ajuns la aceasta idee. O multime de copii nou nascuti erau conectati la foarte multe fire pentru ca doctorii sa reuseasca sa ii mentina in viata.
Consult medical de la distanta
In timp ce aceste fire sunt folosite pentru a monitoriza starea copiilor, pot sa apara probleme in momente in care bebelusii se rostogolesc. Din ce in ce mai multi oameni folosesc o multime de aparate pentru a-si monitoriza starea de sanatate: ceasuri inteligente, telefoane etc. Cercetatorii de la Universitatea Rice sunt de parere ca aceasta noua tehnologie poate fi dezvoltata ca o aplicatie, intr-o buna zi. In acest fel, un individ poate identifica semnele vitale fara a fi nevoit sa faca o vizita medicului.
In prezent semnele vitale, precum respiratia sau ritmul cardiac, sunt evaluate folosind anumite aparate. Tehnologia evolueaza, iar, in curand, aceste lucruri pot fi evaluate de la distanta.