eutanasiere
Latest Sounds Stiri Viata Mea

Cerinte de eutanasiere

Un nou studiu a descoperit ca cea mai comuna boala in randul pacientilor din Belgia, care cer sa moara din cauza ”suferintelor insuportabile”, este de depresie si tulburari de personalitate.

Belgia a legalizat eutanasierea in anul 2002. In fiecare an, pornind din 2002, decesele datorate din cauza eutanasierilor au crescut, inregistrand un numar de peste 2000 de eutanasieri in anii 2010-2011. Insa, acest numar include 58 de oameni care au suferit de depresie sau de tulburari de ordin psihologic. Pe parcursul anilor, sexul, varsta, anumite boli dar si natura pacientilor care au cerut sa fie eutanasiati, nu s-a schimbat.

De exemplu, intre anii 2008 si 2011, raportul dintre barbati si femei a ramas constant la 51:49. Numai 2% din toti pacientii au fost cu varste de 20 de ani si 39, 21,5 % cu varste intre 40 si 59, putin mai mult de jumatate de eutanasieri au fost realizate pe oameni cu varste cuprinse intre 60-79, iar un sfert dintre acestia aveau varsta mai mare de 80 de ani. Majoritatea- 91%- se aflau in faza terminala a unei boli, cazurile de cancer inregistrand un procent de 77% iar tulburarile psihice inregistrand un procent de numai 3%.

Medicament controversat

Pentru a-si incheia viata in mod normal acasa sau intr-un spital, majoritatea celor care au ales aceasta cale au luat thiopental de sodiu. Aceasta substanta, enumerata ca un medicament esential pe lista nevoilor medicale a Organizatiei Mondiale de Sanatate, este cunoscuta ca fiind prima din cele trei injectii letale administrate prizonierilor americani, care sunt executati in urma unei condamnari la moarte.

In anul 2011, Hospira Inc., singura companie care produce acest medicament, si-a incetat productia in cadrul unei uzine din Italia din cauza ca Uniunea Europeana a interzis exportul acestei substante in ideea de a pune capat executiilor din Statele Unite. Cu toate acestea, acelasi medicament a fost ales ca protocol standard pentru eutanasierile din Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *