shiitake
Sfaturi

Ciupercile Shiitake lupta impotriva cancerului

Atat japonezii, cat si chinezii sunt de parere ca ciupercile Shiitake sunt reginele tuturor ciupercilor, numidu-le „ciupercile imparatului”. Ciupercile Shiitake au fost considerate, inca din cele mai vechi timpuri ca fiind cel mai bun mijloc de a activa forta interioara, regland circuitul organismului uman. Beneficiile ciupercilor Shiitake sunt din cele mai surprinzatoare, acestea ofera o multime de beneficii pentru sanatate si sunt un remediu pentru multe boli.

Acest tip de ciuperci au aparut foarte tarziu in Europa si in Statele Unite. La mijlocul secolului XIX, botanistul englez Joseph Berkeley a vizitat Japonia, iar acolo a vazut pentru prima data ciuperci Shiitake, in padure. Berkeley a studiat proprietatile de vindecare ale acestora. Datorita acestui fapt, botanistul si-a dedicat intreaga lui viata studiului ciupercilor Shiitake. Datorita lui Berkeley lumea occidentala a putut cunoaste gustul Shiitake, cunostintele sale fiind raspandite peste tot in lume. Acesta era convins ca oamenii vor ajunge sa aprecieze calitatea ciupercilor Shiitake.

Shiitake lupta impotriva cancerului, reduce colesterolul si imbunatateste sistemul imunitar

Ciupercile Shiitake sunt inofensive si pot fi folosite cu succes in bucatarie, dar pot fi utilizate ca si remediu pentru o multime de boli. Proprietatile acestor ciuperci permit mentinerea tineretii, imbunatatind calitatea vietii. Asadar, Shiitake contin 18 aminoacizi si grupe de vitamina B. De asemenea, acestea contin si vitamina D, fibre, potasiu, fosfor, calciu, zinc, sodiu, enzime dar si alte substante active biologic. Ciupercile Shiitake cresc imunitatea organismului impotriva cancerului. Acest fapt se datoreaza continutului de polizaharide care este benfic si in scaderea nivelului colesterolului. Ciupercile Shiitake previn aderarea unui numar prea mare de celule imunitare la peretii vaselor de sange, blocand partial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sange sunt protejate, determinand o scadere a nivelului de colesterol.

Ciupercile Shiitake reprezinta simbolul longevitatii in Asia, din cauza multitudinii de beneficii pe care le aduc sanatatii si profilului lor nutritional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite in medicina chineza de acum aproape 6000 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *