comportamente
Sfaturi Stiri Viata Mea

Comportamente negative dar care sunt benefice

Cel mai sanatos comportament pe care poti sa il ai este acela de a fi autentic. Cu toate acestea, de multe ori evitam sa fim ceea ce suntem pentru ca, consideram ca ii deranjam pe cei din jurul nostru prin comportamentul pe care il avem.

Iata cateva comportammente care sunt considerate negative, dar sunt sanatoase.

Furie. Furia este un comportament pe care multi dintre noi evitam sa il exprimam. Sa fii nervos si sa te exprimi intr-un mod sanatos, poate determina ca vaita ta sa se schimbe in bine. Furia este un tip de emotie care apare atunci cand gresim sau cand cineva ne-a incalcat un drept. Asadar, invata sa iti imbratisezi aceasta emotie si cum sa o exprimi intr-un mod pozitiv.

Plansul. Asemeni furiei, plansul este un raspuns emotional pozitiv in unele situatii. Cu toate ca nu multi dintre noi ne dorim sa plangem din orice, este important sa dam atentie si acestui aspect in unele situatii din viata noastra. Acele lacrimi pot fi atat de tristete cat si de bucurie. Cand plangem, eliberam o energie negativa pe care o tineam in creier de mult timp, si care era responsabila de faptul ca eram rigizi si inexpresivi.

Incalcarea regulilor. Acest lucru iti poate imbunatati viata, la fel ca si alte actiuni de acest gen. Regulile sunt facut pentru oameni, si niciunul dintre noi nu este perfect. Asa ca, increde-te in dorintele si alegerile tale, iar daca se cere, calca peste anumite reguli, Acest lucru te va elibera si te va face sa te simti mai bine.

Singuratatea. A sta singur nu trebuie vazut ca un lucru negativ. Este adevarat ca exista situatii in care izolarea unei persoane poate fi privita cu circumspectie, insa trebuie sa nu uitam ca unii dintre cei mai mari artisti, scriitori si ganditori ai lumii si-au valorificat ideile atunci cand erau singuri. Cateodata trebuie doar sa ne oprim stimulii exteriori si sa fim doar cu noi insine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *