zoo
Animale Social Stiri

Costa Rica elibereaza animalele de la zoo

Costa Rica inchide toate gradinile zoologice si elibereaza fiecare animal aflat in captivitate. Costa Rica a anuntat ca va fi prima tara din lume care va inchide activitatea zoo si va elibera toate animalele de acolo pe care le detin. Aceasta este o tara biodiversa, detinand aproximativ 4% din speciile de animale cunooscute in toata lumea. Din nefericire, tara este obligata prin contract sa isi mentina gradinile zoologice deschise pentru inca un deceniu. Si totusi, dupa asta, guvernarea planuieste sa inchida totul in favoarea unui habitat fara de custi pentru animalele care traiesc acum aici.

Cei care iubesc natura sustin ca natiunea, care de asemenea a interzis vanatul sportiv, va inchide ultimele doua gradini zoologice in urmatorii 10 ani si vor acorda animalelor un habitat mult mai natural in care sa traiasca de acum incolo. Acestia isi doresc sa transmita lumii intregi ca iubesc animalele si ca le respecta, dar si le iubesc si le pasa de vietuitoarele salbatice. Ministrul pentru Mediu René Castro sustine ca „Incercam sa scapam de custi si reintroducem ideea de a interactiona cu biodiversitatea in parcurile botanice intr-un mod mult mai natural”.

„Nu dorim ca animalele sa fie in captivitate sau inchise in at fel decat daca este pentru a le salva sau pentru a le elibera din conditiile rele in care traiesc”. Orice tip de animale care sunt deocamdata in caprivitate care nu ar supravietui in salbaticie vor fi ingrijite si salvate in centre speciale si in sanctuare rezervate vietii salbatice. Nu vor mai fi deschide nici un fel de gradini zoo, care sa le puna in pericol sau sa le ingradeasca.

Aceasta idee este nemaipomenita de vreme ce, in ultimul timp, animalele salbatice nici nu mai stiu cum anume sa se comporte intr-un mediu de viata salabtic de care ar apartine de fapt. Mai este pana vom ajunge si noi in aceasta situatie, insa se pare ca lumea este pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.