Sfaturi

Desenul tehnic

Desenul tehnic consta in compozitia planurilor care comunica vizual cum functioneaza sau cum este construit un lucru anume. Acest tip este esential pentru comunicarea ideilor in industrie si inginerie. De obicei sunt folosite simboluri, perspective, unitati de masura, sisteme de notare, si stiluri vizuale pentru a face aceste machete mai usor de inteles. Toate acestea impreuna formeaza un limbaj vizual care fac proiectul clar si usor de interpretat. Aceasta nevoie de comunicare precisa in prepararea unui document functional distinge formele tehnice de cele expresive intalnite in artele vizuale. Desenele artistice sunt interpretate in mod subiectiv, intelesurile lor fiind determinate de mai multi factori, in timp ce cele tehnice au o singura interpretare posibila.

 

Metode

 

Schita este executarea rapida, libera care nu se prezinta ca o lucrare terminata. In general, aceasta este reprezentarea unei idei care urmeaza sa fie folosita ulterior. Schitele arhitecturale servesc ca un mod de a incerca diferite concepte si pentru a stabili o compozitie inainte de a incepe terminarea unei lucrari, in special atunci cand proiectul in totalitatea sa este scump si cere prea mult timp.

Procedura de baza in crearea unei ciorne este plasarea unei bucati de hartie (sau un alt material) pe o suprafata moale cu colturi in unghiuri si cu margini drepte, de obicei o plansa pentru desen . Intr-o parte, a hartiei sunt apoi plasate rigle  sau echere, permitandu astfel alunecarea lor pe marginea mesei si pe suprafata hartiei. In acest fel pot fi trasate liniile paralele. Cele mai multe planse moderne contin si o masina de schitat, prinsa de-o parte si de alta a mesei, permitand astfel crearea de linii paralele perfecte.

Astazi, mecanica ciornelor a fost,in cea mai mare parte, automatizata si accelerata prin folosirea sistemelor de desen asistate de computer. Cele mai folosite tehnici sunt cele bi-dimensionale (2D) si cele in trei dimensiuni (3D). Compasurile  au fost inlocuite de catre sisteme 2D precum AutoCAD sau MicroStation. Liniile, cercurile, arcurile si liniile curbe sunt create acum cu aceste programe. Insa, totul se rezuma la aptitudinile artistului tehnic atunci cand este vorba de producerea unui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *