spalare masina
Sfaturi

Detalii pentru o curatare auto

Ignorarea intretinerii masinii mai ales in timp util poate conduce la neatractivitatea exteriorului si interiorului acesteia, motiv pentru care va costa mai mult cand mergem sa curatam si sa spalam masina. Din acest motiv este indicat sa optam pentru cateva trucuri care ne ajuta sa ne mentinem aspectul de curat al masinii noastre.

Spalarea masinii

A ne spala masina este una din cele mai importante activitati atunci cand detinem un autoturism, motiv pentru care realizarea acestui lucru trebuie sa fie facuta cu atentie, mentru a mentine culoarea si luciul acesteia. In timp ce majoritatea dintre noi apeleaza doar la o spalare cu detergent si apa, a spala masina cu produse chimice neindicate nu face decat sa dauneze vopselii de pe masina, si sa estompeze culoarea acesteia.

Este indicat sa optam pentru un sampon auto de inalta calitate, asa cum este specificat, pentru a elimina tot praful si murdaria de pe aceasta, fara a afecta vopseaua. Samponarea masinii face sa straluceasca vehiculul. Dupa ce masina s-a spalat, este indicat ca aceasta sa fie stearsa cu materiale bune, precum bumbacul, prosoapele din microfibra sau cele din piele de caprioara, pentru a nu lasa umezeaza pe suprafata masinii.

Ceara pentru masina

Odata ce am finalizat cu spalarea masinii, este timpul sa o si protejam si sa punem un strat de ceara peste aceasta pentru a-i spori aspectul.  Ceara mentine si protejeaza suprafata, incat dupa uscare este ideal sa stropim masina cu un spray de ceara si sa stergem intreaga suprafata cu un prosop moale, pentru a-i conferi mai mult luciu. Trebuie sa retinem ca atunci cand optam pentru o ceara pentru suprafetele exterioare ale masinii, aceasta sa nu contina substante chimice care ar putea manca vopseaua de pe masina.

Curatarea interiorului

Interiorul unei masini trebuie sa fie bine aspirat, incat sa ajungem sa curatam fiecare colt si zona, pentru a scapa de murdarie si de praf. Chiar daca aspiram interiorul masinii in fiecare luna, aceasta actiune nu este suficienta, incat este nevoie ca in fiecare saptamana sa curatam interiorul pentru a nu se depune si mai multa mizerie.

Pentru tapiteriile din piele, cel mai bine este sa optam pentru un produs care curata pielea, incat testarea acestuia inainte de utilizare este indicata.  Pentru cele mai bune solutii de curatat interiorul si exteriorul masinii este bine sa obtinem informatii si de pe Lincos.ro, unde se remarca cele mai bune produse in materie de intretinere si ingrijire auto, precum si echipamente de protectie a scaunelor, precum husele de protectie. Se poate apela si la saloanele de curatare auto pentru mai mult profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *