Generator
Diverse Tehnologie

Generatorul electric

Generatorul electric are rolul de a transforma energia mecanica in energie electrica. De transformarea energiei electrice in energie mecanica se ocupa electromotorul; intre acesta si generatorul electric nu sunt, in principiu, diferente foarte mari. Dintre toate tipurile, motorul electric trifazat este cel mai utilizat motor electric de curent alternativ.

Sistemul electric al generatorului de curent este alcatuit dintr-un demaror, o baterie, un regulator pentru tensiune si un sistem de oprire de siguranta folosit in cazul in care scade tensiunea. Pentru a alege dintre toate tipurile de generatoare electrice, trebuie sa te informezi. Poti gasi aici generatoare electrice cu trebuinte diferite, precum si o serie de caracteristici specifice.

De exemplu, daca luam in considerare tensiunea furnizata, generatoarele se impart in doua categorii: cele monofazice (care au 230 V) si cele trifazice (care au 230 V si 400 V). Generatorul trebuie intotdeauna ales dupa felul consumatorului. Daca aveti un bransament trifazic, dar un consumator monofazic, trebuie fixata o automatizare trifazica. Aceasta, la randul ei, este adaptata unui generator electric monofazic.

Daca luam in considerare tipul de pornire al generatoului de curent electric, exista urmatoarele tipuri:

  • generatoare de curent cu pornire la sfoara;
  • generatoare de curent cu pornire la sfoara si pornire electrica, adica la cheie;
  • generatoare de curent cu pornire automata.

Generatorul de curent cu pornire la sfoara este cel mai recomandat in cazul in care il vei folosi rar sau ai parte de un buget mai degraba redus. Tot in cazul unui buget redus va propun alegerea generatorului cu pornire mixta sfoara si eletric, dar in mod special daca acesta urmeaza sa fie utilizat de catre un membru din familie care nu prezinta o conditie fizica prea buna sau este ceva mai in varsta. Generatorul automatizat este cel mai confortabil, sa zicem asa, deoarece poate porni si singur, daca tu nu esti acasa in acel moment.

In momentul in care achizitionezi un generator electric, este foarte bine sa stii ca acesta este disponibil in doua modele de carcase, anume modelele cu carcasa, numite si capotate, si cele fara carcasa, adica open frame. Generatoarele carcasate si insonorizate prezita o serie de avantaje, precum rezistenta la intemperii ca ploaie, viscol sau in caz de ninsoare. Adesea, acest tip de generator de curent electric este recomandat, in mod special, pentru spatiile rezidentiale. Modelele fara carcasa sunt cu mult mai sensibile, dupa cum va dati seama, necesitand un grad mai mare de protectie in fata starilor atmosferice neprielnice mentionate anterior. De aceea, spatiul in care il vei depozita trebuie ales cu mare grija. Un avantaj al acestui tip de generator il prezinta pretul redus, totusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *