Politica

Gica Hagi cu probleme

Gică Hagi (49 de ani) şi-a achiziţionat în anul 2012, în Poiana Braşov, două apartamente cu trei camere pentru copii săi, Kira şi Ianis. Imobilele, care au costat împreună 900.000 de euro, sunt acum de vânzare.

Gică Hagi nu se plânge în privinţa baniilor, averea sa estimată la peste 17 milioane de euro, conform revistei Capital, fiind în creştere datorită performanţelor din Liga 1 obţinute de Viitorul Constanţa, echipă pe care Regele o finanţează, dar şi a Academiei de fotbal în care fostul lider al Generaţiei de Aur a investit peste 10 milioane de euro. Cu toate acestea, Hagi s-a hotărât să vândă cele două apartamente, pe motiv că nu locuieşte nimeni acolo.
Poate lua 300.000 euro pe un imobil

Cu banii obţinuţi în urma acestor tranzacţii, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile vrea să construiască pentru copii săi case în Capitală pentru merite sportive şi artistice. Ianis este fotbalist şi se află deja în vederile unor cluburi putenice din străinătate, în timp ce Kira are mari şanse să devină o artistă de talie internaţională. Cele două apartamente cu câte trei camere luxoase, cu panoramă, loc de parcare şi mobilate cu strictul necesar, au costat 450.000 de euro fiecare. Conform unei agenţii imobiliare de prestigiu din Bucureşti şi Braşov care se ocupă de afacere, un astfel de apartament poate fi vândut în prezent cu maximum 300.000 de euro.

În timp ce Gică Hagi şi-a scos casele la vânzare, prietenul său, Gică Popescu, şi-a închiriat casa deţinută în Poiana Braşov. Alte propretăţi ale ”Baciului” au fost scoase, însă, la vânzare. Este vorba despre apartamentul din Palma de Mallorca, Spania, de o vilă în Franţa şi una la Constanţa, pe malul Mării Negre. “Presimţea ceva în legătură cu «Dosarul transferurilor», era extraordinar de stresat, deşi se străduia să n-o arate”, ne-a povestit un amic de-al fostului fotbalist. În prezent Gică Popescu ispăşeşte o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Gică Hagi, care și-a băgat toată averea în Academia de Fotbal, ar putea împrumuta bani de la Gigi Becali, căruia i-au intrat în conturi 6,8 milioane de euro de pe urma transferului fundașului Florin Gardoș. Patronul Stelei și-a început afacerile după Revoluție cu bani împrumutați de la Hagi, cel care a devenit ulterior nașul fetițelor sale. Hagi i-a dat lui Gigi 100.000 de dolari, în 1990, imediat după ce s-a transferat de la Steaua la Real Madrid. Suma de transfer a fost de 4,3 milioane de dolari.

Gică Hagi, la fel ca Nadia Comăneci și ca Ilie Năstase, este imaginea unei bănci în România, instituție financiară de la care primește credite fără dobândă sau cu dobândă preferențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *