Alimentatie

Iata care sunt lucrurile care ameninta frumusetea danturii tale

Dulciurile dure si foarte dulci, ca acadelele sau acele bomboane care se sparg in dinti sunt favorite printre cei mai tineri si pentru cei care sunt tineri la inima.  Aceste dulciuri ne aduc aminte de copilarie si ne fac zilele mai frumoase. Ne aduc aminte de cum era cand eram intr-un impas sau suparati si primeam bomboane ca sa ne treaca. Si totusi mamele noastre stiau ca dulciurile nu sunt bune pentru dintii nostri de lapte, dar nici pentru dintii nostru de dupa, cei reinnoiti.

Ce sunt de afpt aceste dulciuri? Niste alimente pline de zaharuri, de coloranti si de conservanti, create in asa maniera incat sa ne atraga atentia si sa ne aromeze ca sa ne convinga sa le cumparam. Insa, nu sunt deloc atat de bune pe cat am dori noi sa ne inselam singuri. Acestea ne distrug dintii treptat, ni-i coloreaza, cariaza si chiar sparg.

In America, cel putin, cand vine perioada Halloween-ului, care aproape a sosit de fapt, copiii sunt cei mai predispusi la a fi afectati de aceste pericole culinare. Daca nu putem lasa la o parte bombonelele de ciocolata, de diverse arome si cu fructe, cum am putea rezista tentatiei unui tort de inghetata? Am putea sa mancam totusi ceea ce ne place, desi ne poate afecta si silueta si dintii, daca am folosi ata de dinti, apa de gura si ne-am peria dintii de mai multe ori pe zi.

De asemenea, o solutie foarte buna pentru a ne pastra dintii curati si sanatosi este laptele. Acesta are calciu si proprietati importiva cariilor care ajuta la eliminarea aharului dintre dinti.

Nici alimentele cu amidon nu sunt foarte bune pentru sanatatea noastra. Dulciurile nu sunt singurele tipuri de alimente care pot cauza caderea dintilor. De asemenea, si mancarurile cu amidon sau alimentele cu grad mare de aciditate ne pot da mult de furca in a ne pastra dintii frumosi si sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *