Diverse

Jucariile si copiii

Jucariile sunt printre primele posesiuni ale copiilor. Acestea distreaza copiii, dar in acelasi timp ii ajuta sa invete despre lumea din jurul lor. Primele experiente pot avea efecte de durata asupra unui copil. S-a dezbatut mult asupra caror produse sunt potrivite pentru copii. Unele persoane spun ca gadget-urile ofera cele mai bune oportunitati educationale, in timp ce alte persoane cred ca jucariile simple, care presupun folosirea imaginatiei si creativitatii invata copilul sa gandeasca singur. Dar, cei mai multi copii ajung sa aiba lucruri din ambele categorii, si probabil, aceasta abordare le ofera ce este mai bun din fiecare dintre caracteristicile celor doua clase.

Jucariile electronice tin copilul distrat cu lumini, sunete si imagini. Copiii mai mici pot invata de la acestea despre relatia cauza-efect. Atunci cand apasa un buton primesc un anume raspuns. Cand apasa un alt buton, primesc un alt raspuns. Acestea, deseori, rasplatesc copilul cu un sunet amuzant sau alt raspuns atunci cand acesta face un lucru corect. Acest raspuns intrinsec este bun, dar trebuie acompaniat de un raspuns pozitiv si de la parinti. De cele mai multe ori insa, nu se intampla asa; de aceea, cei mai multi experti recomanda produsele simple.

Obiectele ne-electronice sunt de obicei mai flexibile decat cele electronice. Acestea pot fi folosite intr-o varietate de moduri. Luati spre exemplu jucariile Playmobil . Acestea necesita imaginatie si creativitate, si pot fi folosite la nenumarate jocuri. Au, de asemenea, beneficiile formarii de abilitati si crearea de oportunitati de invatare.

Cei mai multi parinti nu isi lasa copiii sa se uite la show-uri violente la televizor. Acest tip de programe pot speria copiii si promoveaza tipuri de coportament inacceptabile. Dar, in acelasi timp, multi parinti nu realizeaza ca si obiectele cu teme de razboi pot avea un efect similar. Expertii spun ca nu este indicat ca un copil sa fie lasat sa se joace cu arme de jucarie sau alte lucruri care promoveaza violenta. Acest tip de produse pot transmite mesajul ca violenta este acceptabila si conflictele trebuie rezolvate prin lupta. In schimbul acestora, puteti opta pentru jucarii de tip mobilier si decoratiuni , care promoveaza imitarea adultilor, un lucru pe care copiii adora sa il faca. Fie ca este vorba despre curatenie, taierea peluzei, sau repararea unei masini, copiii sunt nerabdatori sa ajute. Lucrurile precum bucatarii in miniatura, seturi de unelte, si aspiratoarele permit copiilor sa munceasca impreuna cu parintii lor. Aceasta gama este grozava intrucat incurajeaza responsabilitatea si stima de sine in timp ce ajuta la formarea diferitelor abilititati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *