Potrivit unui articol din New Zealand Herald, cresterea plantelor si legumelor este alimentata de motivarea de a ajuta la prevenirea unor boli, degradarii mediului si a suferintei animalelor din fermele de productie.
„In urma cu un deceniu, dieta vegana era considera ciudata, si chiar riscanta. Veganii erau vazuti ca niste personaje lipsite de amuzament care traiau in era ceaiului si a orezului. In prezent, a manca vegan inseamna ceva incredibil de cool”- sustine articolul.
Natiile care au adoptat o dieta vegana
Spania. In functie de un articol publicat anul trecut in The Guardian, exista o crestere a numarului de populatie care adopta o dieta vegana sau vegetariana in Spania: „Oamenii spanioli au o reputatie de consumatori inraiti de carne. Insa, in ultimii ani, din moment ce numarul de restaurante vegane si vegetariene din Spania a inceput sa creasca, exista semne de schimbare. Ideea ca ar trebui, in cele din urma, sa mancam mai putina carne este ceva comun in Spania, dar si in alte regiuni din Europa. ”
Marea Britanie. Marea Britanie se afla pe urmele Statelor Unite, iar de aceea, statisticile spun ca unul din opt adulti britanici urmeaza, in prezent, o dieta vegetariana sau vegana. In mod interesant, 12% din populatia tarii se identifica ca fiind vegana sau vegetariana, insa acest procent sare la aproape 20% in randul oamenilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. Iar asta nu e tot: milioane de alti oameni sunt mai flexibili, acest lucru insemnand ca acestia au renuntat la carne in mesele lor, dar mai mananca din cand in cand.
Suedia. Nu numai ca Suedia a lupta impotriva gunoaielor, in ideea de a apara mediul inconjurator, dar guvernul se plange si de o „taxa a carnii”. Cu toate acestea, nu este nicio surpriza ca aproape 10% din populatia tarii se identifica ca fiind vegani si vegetarieni- cea mai mare parte dintre acestia fiind tineri.