Madonna True Blue
Diverse

Madonna – „True Blue”

„True Blue” este un cantec inregistrat de cantareata americana Madonna. Acesta da titlul celui de-al treilea album de studio al ei, lansat in 1986; discul single a fost lansat pe 29 septembrie 1986 de catre casa de discuri Sire Records. In original scris de Steve Bray si Madonna, cantecul prezinta sentimentele Madonnei pentru sotul ei de atunci, Sean Penn. Acesta este un cantec dance – pop si prezinta un instrumental alcatuit din chitara ritmica, sintetizator, clape si tope. Refrenul principal este sustinut de unul alternant, incorporand o progresie de coarde care este, in general, gasita in muzica doo – wop. Potrivit Madonnei, „True Blue” reprezinta expresia preferata a sotului ei de atunci, Sean Penn, considerand ca aceasta reprezinta viziunea pura a iubirii. Piesa a fost un tribut direct adus lui. Intr-un interviu, Bray a declarat ca: „Madonna era foarte indragostita. Este evident ca daca este indragostita va scrie piese de dragoste. Daca nu este indragosta, cu siguranta nu va scrie piese de dragoste.”

Piesa a fost primita cu recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, considerandu-l un cantec usurel, dragut si retro. „True Blue” a ajuns pe prima pozitie in clasamentele din Canada, Irlanda si Regatul Unit, devenind un nou hit consecutiv de top cinci in Statele Unite pentru Madonna, adingand pozitia cu numarul trei in Billboard Hot 100.

Videoclipul original a prezentat-o pe muziciana, din nou, cu un look nou, avand un par platinat des si stufos. Un videoclip alternativ a fost realizat in cadrul concursului „Make My Video” organizat de catre postul de televiziune american MTV. Videoclipul selectat intr-un final avea o tema similara cu cea a anilor 1950, inspirat de clipul original, iar firul povestii urmareste versurile cantecului. „True Blue” a fost interpretat intr-un singur turneu din toata cariera muzicienei, „Who’s That Girl Tour”, in anul 1987. Piesa a fost omisa din toate compilatiile de hit-uri din cariera Madonnei, fiind inclusa doar in EP-ul lansat in Regatul Unit, „The Holiday Collection”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *