minions-pluto
Diverse Sfaturi Stiri Viata Mea

Minions- mai tare decat Pluto

NASA a reusit sa obtina si sa publice prima fotografie de inalta rezolutie a celei mai indepartate planete- Pluto, fotografie care a fost realizata la o distanta de 476.000 de mile distanta. Aceasta fotografie e numai inceputul a unor noi serii de descoperiri. Ceea ce s-a intamplat in prezent ramane un moment istoric pentru omenire, pe masura ce sonda New Horizons va transmite mai multe fotografii ale lui Pluto. In ianuarie 2004, lumea era innebunita de descoperirile realizate asupra planetei Marte, dar se pare ca interesul publicului pentru descoperirile spatiale se diminueaza din ce in ce mai mult.

Cum se poate compara Pluto cu cel mai popular film de pe Pamant- Minions?

Se pare ca exista un grafic Google- care nu este stiintific- care descrie interesul oamenilor fata de lucrurile care se petrec in prezent. Graficul descrie liniile ascendente sau descendente inregistrate de interesul fata de filmul Minions, descoperirile despre Pluto, interesul fata de sonda New Horizons si descoperirile realizate de NASA. Se pare ca descoperirile realizate de specialistii de la NASA palesc in fata cautarilor despre celebrul film Minions.

De asemenea, pe grafic se poate observa si linia de tendinta inregistrata de celebrul film Shrek 2- care a inregistrat cele mai multe incasari de film in 2004. Lucrurile din trecut, cand s-au facut descoperirile despre Marte si a fost lansat Shrek, sunt foarte asemanatoare cu cele care au loc in prezent. Era minionilor pare a fi mult mai importanta pentru populatia lumii decat descoperirile facute de NASA.

Ce putem invata despre acest lucru? Ei bine, este clar ca acest grafic nu descrie setea oamenilor pentru stiinta, ci mai degraba descrie lumea in care traim, in care atentia publica este modelata de publicitate. Chiar si astfel de momente, care vor ramane in istorie, par sa aiba o semnificatie lipsita de importanta in fata parteneriatelor de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *