Viata Mea

Munca din viata mea

Pot spune ca nu am avut tocmai o viata usoara in domeniul munci. Cel putin la inceput totul a fost un chin pentru mine. Nu imi este rusine sa recunosc dar nu mi-a placut scoala. Ce putin scoala din liceu. In liceu viata este altfel fata de cea in generala. Intervin fel si fel de anturaje cu baieti si nu iti mai arde de scoala. In liceu deja incepi sa dai de gustul altor lucruri, de gustul banilor , a distractiilor si mai ales de gustul femeilor.

Preferam sa iau cateva fete din liceu si sa merg cu ele la suc si dupaia acasa la mine sau la amici acasa decat sa meg la ore. Nu pot spune ca nu mi-a placut din cauza profesorilor, din contra directorul adjunct ne gasea la bar dinimeata la cafea si stateam toti si beam bere pana ne imbatam.

Asa am ajuns sa iubesc munca. Ma gandeam ca daca scoala nu imi place scoala sa invat carte poate o sa imi placa sa fac bani la munca. Intradevar asa a si fost. Prima data incepusem sa merg sa muncesc in vacanta de vara. Dupa ce an implinit varsta de 18 ani, patroni mi-au propus sa ma angajez. Bineinteles am acceptat pe loc fara sa stau pe ganduri. Imi placea si inca imi place meseria de lacatus mecanic. Pot spune ca este o meserie foarte banoasa dar dupa cum spune si un om batran care m-a invatat multe, este o meserie foarte murdara. Dupa numai cateva luni patronul ne-a dat o lucrare pe la Ostrovul Mare (Colonie) dupa care am avut foarte mult de castigat. La inceput nu mi sa parut o munca grea , tot ce aveam de facut noi era sa rectificam vanele de la baraj la Portile De Fier I. Dupa numai cateva zile deja am inceput sa numai suport. Conditiile era foarte aiurea. Trebuia sa te bagi inauntru, si sa polizezi dupa sodori ca totul sa ramana fin si neted. Nu vreau sa mai spun ca afara era 35 de grade celsius iar inauntrul era undeva la 40-45 de grade. Ajunsesem sa fiu ars tot pe maini si fata de la piliura de la polizor. Situatia s-a schimbat atat cand am primit scule electrice de cea mai buna calitate. Pot spune ca datorita acestor scule am rezistat si am putut toata echipa sa ne terminam lucrarea.

A fost o lucrarea grea sa spun asa care a durat aproape 7 luni de zile dar a meritat din plin efortul si sacrificial. Pe langa faptul ca pe vremea aceea acum 7-8 ani de zile luam salariul de 1500-2000 de Ron , beneficiam si de o diurnal care o primeam saptamanal de mancare de 300 Ron. Cel mai fericit lucru pentru a noi a fost atunci cand patronul a decis sa ne dea si bonurile de masa pe toate cele 7 luni de zile lucrate si asta datorita faptului ca am terminat lucrarea mult mai devreme fata de termin.Daca plecai in deplasare cu munca si primeai diurna, nu mai primeai bonurile de masa. Astfel am avut toti de castigat si noi si in special patronul care s-a mai ales si cu alte lucrari foarte mari din care a scos miliarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *