De la inceputul timpului, muzica a jucat un rol important in viata de zi cu zi a culturilor si comunitatilor din intreaga lume. In timp ce exista o multime de exemple care arata importanta muzicii dar si cum a ajutat in formarea umanitatii, un numar tot mai mare de oameni se intreaba „cum ma afecteaza muzica?”
Cu un numar nesfarsit de moduri de a te bucura de muzica- multumita progreselor in tehnologie- astazi te poti bucura de muzica care iti place oriunde si oricand. Dar, afecteaza sunetul audio organismul nostru, mintea si sanatatea? Descopera efectul pe care muzica il are asupra ta, atunci cand pornesti MP3-ul data viitoare.
Cum afecteaza muzica organismul?
Efectele muzicii asupra creierului si asupra recuperarii sunt clare, dar este posibil ca efectele muzicii sa fie pe termen mai lung? Pentru inceput, cei de la Universitatea Harvard au descoperit ca muzica clasica poate sa-i ajute pe cei care au suferit atacuri de cord sau interventii chirurgicale in timpul recuperarii lor. In plus fata de acest beneficiu vital, sesiuni regulate cu muzica preferata au o legatura cu cresterea performantelor sistemului imunitar, facandu-l mai puternic in fata racelilor sau a altor afectiuni.
In plus fata de aceste descoperiri, muzica ii poate ajuta pe cei care sufera de convulsii. Terapia prin muzica este una uimitoare, deoarece este o modalitate mai putin invaziva care indeparteaza efectele negative ale imbatranirii si a bolilor care ne ameninta organismul.
Muzica are tendinta de a ne imbunatati starea de spirit si ne poate duce catre o alta lume, iar acesta este cel ai valoros aspect pe care ni-l poate oferi. Oricand ne simtim la pamant, ne punem castile pe urechi si dam play la muzica preferata pentru a ne simti mai bine. Muzica ofera o eliberare emotionala care poate avea o valoare impresionanta inr-o multime de imprejurari- acelea in care deja ne simtim bine, fiind de mare ajutor si atunci cand suntem tristi si avem nevoie de o alinare.