atributiile mamei
Diverse Viata Mea

O mama moderna stie sa isi contabilizeze timpul

In mod traditional, cele mai multe femei au fost obligate sa isi asume rolul de mama cu norma intreaga, incat in ultimul timp cele mai multe femei au decis ca este cazul sa imbratiseze si o cariera, pentru a se mentine pe linia de plutire.

Este posibil ca femeile sa se ocupe in mod eficient de atatea responsabilitati simultan, incat a fi mama si salariata este o alegere inteligenta pentru un stil de viata, care sa dea un nou sens acestor activitati.

Sarcinile unei femei moderne

Stiati ca femeile realizeaza de doua ori mai multe sarcini in ceea ce priveste treburile casnice si cele de ingrijire ale copiilor decat barbatii?  Desi conceptul de mama lucratoare era in trecut un subiect tabu, astazi a ajuns sa fie singura solutie care sa depaseasca conditiile economice pe care le implica cresterea unui copil. De asemenea, femeile au ajuns la o educatie profesionala, fiind mult mai calificate decat erau acum cativa ani. Acum este necesar ca majoritatea mamelor sa preia si unele responsabilitati suplimentare pentru a intregi venitul familiei.

In ciuda contributiilor pe care femeile le-au adaugat la forta de munca, cei mai multi tatici nu si-au crescut nici volumul de munca de acasa, nici de la birou, ceea ce inseamna ca mamele sunt intr-o masura mai mare de responsabilitate pentru gospodarie si pentru ingrijirea copiilor. Buna starea fizica si mentala a persoanei este uneori afectata vizibil, pentru ca aceasta se confrunta cu mult stres si cu multe costuri suplimentare, precum si cu programarea timpului.

O mama trebuie sa fie mai ceva ca un paznic, incat aceasta trebuie sa supravegheze cele mai multe activitati din casa, trebuie sa faca curatenie, mancare, trebuie sa aiba grija intotdeauna de resursele financiare ale familiei, si trebuie sa ia cele mai grele decizii in privinta familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *