For Games

Patru medali pentru Romania

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii, dintre care una de aur și trei de argint, la a XXII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori, desfășurată la Ankara, în perioada 10 – 17 august, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale(MEN), remis luni AGERPRES.

Medalia de aur a fost obținută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz, clasa a XII-a, Colegiul Național ‘C. Brediceanu’ din Lugoj, județul Timiș, Tudor-Petru Țiplea, clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Dragoș Vodă’ din Sighetu Marmației, județul Maramureș și Mihai Gheorghe, clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București. Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan și Dan Pracsiu.
Competiția a reunit 13 echipe din 11 țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de țară invitată, iar Turcia, din postura de țară-gazdă, a avut două echipe în concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *