regula treimilor
Diverse Sfaturi

Reusita fotografiilor de nunta

Atunci cand ne gandim la nunta ne gandim si cum aceasta poate fi transpusa in cele mai frumoase cadre, incat sa ofere cele mai frumoase reprezentatii ale mirilor, precum si ale invitatilor. De cele mai multe ori este indicat ca fotografii la care apelam sa detina unele cunostinte in ceea ce priveste unele reguli de fotografiere, care includ spatiul, linia orizontului, banalta vizuala, liniile orizontului, culorile, simetria spatiului, unghiul de fotografiere, textura, dar ci elementele ce trebuie puse in valoare.

Regula treimilor in fotografii

Se spune ca regula treimilor este un mod simplu de a realiza impartirea scenei in parti egale, prin crearea unor linii orizontale si unele diagonale, incat sa obtinem unghiuri perfecte de centrare a subiectilor. Se afirma ca cele mai bune locuri de a plasa subiectul il constituie colturile cadrelor obtinute. Cel mai mare avantaj al acestei reguli este ca se obtine un mare echilibru in compozitie, fara a mai fi nevoie sa miscam subiectul pentru a-l pozitiona si incadra corect.

Aceasta strategie trebuie adoptata de fiecare fotograf pentru ca este o parte integranta a oricarui desen de arta si de fotografie, inclusiv segmente pe care ochiul uman le percepe cu mai mult interes fata de altele.

Se spune ca atunci cand urmam regula treimilor intr-o fotografie este indicat sa optam pentru o abordare creativa si deschisa a subiectilor, pentru ca acestia ca completeze buna compozitie a cadrului de fotografiere. Compozitia constituie si ea un element cheie, care defineste valoarea totala a imaginii si poate fi caracterizata de modul in care fiecare element este asamblat in fotografie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.