Romania Pe Duca

Romii au facut paranghelie la Costesti

Nu-i vorba, petrecaretii erau acoperiti cu aur din cap pana in picioare, dar parca paranghelia n-a mai fost ca altadata! Pare sa bata vant de saracie prin palatele cu turnulete, daca lautarii se multumesc cu dedicatii de cativa lei! Au trecut vremurile cand pe dealurile Costestiului nu aveai loc sa arunci un ac. De cand cu moartea regelui si nenorocirile care s-au tint lant de clanul Bercea, parca nici paranghelia nu mai e cea a fost. Nu tu regi, nu tu bulibasi si nici urma de vreun neam cu renume. Numai cativa supusi si-au mai adus astazi aminte de traditie si au petrecut de Sfanta Marie, asa ca altadata.

Rromii de la Ivesti au fost cam singurii care au stralucit si au intins mesele si au incins gratarele si dansurile… Si au pus pe ei tot aurul si au aratat lumii ca la ei inca e bine. Porcul e tot pe masa si aurul tot la gat si in gura. Putini sunt cei care recunosc ca au scapat si anul acesta, nu i-au ajuns nici criza din urma, si nici mascatii, ca pe altii!

Daca in alti ani, sutele de euro curgeau fara numar la picioarele manelistilor, acum, cantaretii s-au ales cu bacnote de 5 lei, abia daca le ajung de o baterie la microfon. Asta e culmea rusinii si mai mult de atat cu se poate, ar spune romii pentru care festivalul de la Costesti ramane in curand o amintire.

In timp ce rromii stau la mese mai ceva ca imparatii, romanii casca gura si inghit in sec. N-ar fi prima data cand asteapta sa guste si ei din bunatatile pe care nu le vad decat o data pe an, la Costesti. Sa fie voia Domnului sau mana politiei care i-a tot cautat pe rromi prin buzunare si conturi in ultimii ani, nu stim, cert e ca in curand festivalul de la Costesti va fi istorie!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *