adolescenta_insarcinata
Diverse Stiri

Sexul si dependenta de alcool la adolescenti

Sexul a ajuns sa nu mai fie considerat un subiect tabu in scoli, incta marea majoritate a adolescentilor si-au inceput viata sexuala inca de la varste fragede, unii chiar de la 12-13 ani, motiv pentru care se necesita o mai buna informare a acestora cu prvire la consecintele unui act sexual.

Sexul in liceu

Probabil ca liceul este perioada marilor schimbari, atat pe plan fizic cat si psihic, incat unii dintre adolescenti nu mai gandesc atunci cand decid sa intretina relatii sexuale chiar in baile liceului. Nu mai este un subiect tabu de care sa ne miram cand auzim in mass media de tinerele de 14-15 ani care au ramas insarcinate in urma unei aventuri cu un coleg de clasa sau de scoala.

Cele mai multe inca nu sunt pregatite pentru o astfel de schimbare, incat nu ii putem cere unui copil sa isi asume responsabilitatea pentru un alt copil. Sistemul educational trebuie sa introduca cat mai multe ore de igiena si de educatie sexuala, pentru ca fiecare membru participant la viata sociala sa stie riscurile la care se supune.

Alcoolul si consecintele acestuia

Nu doar sexul este un motiv de ingrijorare in randul adolescentilor, ci si consumul de alcool, care se pare sa dea batai de cap adolescentilor. Cei mai multi tineri se apuca de acest viciu pentru ca este considerat un ritual de trecere de la adolescenta la maturitate si pentru ca in felul acesta isi vor pune personalitatea in valoare.

Stim ca alcoolul poate avea reactii adverse grave, printre care si sexul, inat multi dintre tineri ajung sa intretina relatii sexuale neprotejate dupa consumul de alcool. De asemenea, scadera notelor scolare sunt o alta consecinta a consumului de alcool. Un comportament violent si un limbaj obscen se mai numara a fiind consecinte ale consumului de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *