singuratate
Psihologie Sfaturi Social

Singur intr-o mare de oameni

Se intampla sa te mai izolezi din cand in cand? Da? Si eu. Dar daca faci asta in permanenta si te-ai retrasa undeva in pustie ca un sihastru, atunci este clar, tu pleci singur din calea oamenilor si nu ii lasi sa te vada cu adevrat. Nu este vorba ca esti singur, este vorba ca alegi sa fii asa de fiecare data cand nu raspunzi la telefon, cand nu iesi in oras, cand nu te intalnesti cu familia si cand nu socializezi nici macar pe internet.

Te simti trist si mizerabil? Asta pentru ca intr-o lume plina de oameni, tu alegi sa pleci din fata noastra si sa te retragi in coltisorul tau. Nu este pentru ca noi te obligam la asta, este pentru ca tu alegi sa te faci nevazut si sa mai vorbesti deloc cu noi. Singurul lucru important in viata: fericirea ta – depinde doar de o singura persoana din aceasta lume – adica tu. Insa, asta are lagatura si cu cei din jurul tau. Nu este bine sa iesi mereu si sa nu mai ai intimitate deloc, insa nici sa te ascunzi, sa te izolezi si mai apoi sa te intrebi de ce te simti atat de rau?

Insingurarea ne face rau si de aceea tot raul vine catre o singura persoana. Intra in depresie, nu ma mananca, nu ma bea, nu mai doarme, sta prea mult cu capul in carti sau se uita la filme triste. Nu lucreaza, nu iese in oras, nu face cumparaturi, nu calatoreste, nu isi face prieteni noi, si asa mai departe.

Pe de o parte, ca parte integranta in aceasta lume, poti fi cel mai activ sicel mai sociabil dintre toti, sa ai prieteni cu doldora si sa nu mai treci pe acasa cu zilele, dar pe de cealalta parte, te poti izola complet de unul singur, incercand a avea mai mult timp pentru tine. Insa, ce suntem noi pe aceasta lume, daca nu niste fiinte sociabile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *