mamografie
Diverse Sfaturi Tehnologie

Sunt benefice mamografiile?

Unul din cele mai folosite instrumente pentru depistarea cancerului de san este mamografia, care trebuie sa se realizeze anual. Cel putin, asta sustin medicii in fata femeilor. Mamografiile anuale sunt facute, cu groaza, de o multime de femei. Insa, o fi benefic? Nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat sustin doctorii si pot cauza probleme de sanatate, insa acesta este un aspect despre care nu multa lume vorbeste. Daca ai facut o astfel de procedura, ti-a vorbit cineva de efectele periculoase care pot sa apara? Realitatea este ca, cei mai multi dintre noi avem increde oarba in doctorii nostri, si ne gandim- in mintea noastra- ca nu si-ar dori sa ne faca rau.

Din pacate, cancerul de san a devenit foarte „comercial” si este o industrie importanta de a stoarce bani, iar mamografia reprezinta un departament important de a face bani. Stiai ca cele mai recente studii au demonstrat ca mamografiile nu iti salveaza viata, ci ca exista posibilitatea sa iti afecteze sanatatea?

Iata ce nu stiai despre mamografii:

Mamografiile pot cauza cancer. Procedura de mamografie este de departe de a te face sa fii in siguranta. Asemeni radiografiilor, cu raze X, mamografiile folosesc o multime de radiatii ionizate pentru ca imaginea sa prinda contur. Aceste tipuri de radiatii pot cauza cancer, pot determina aparitia unor mutatii sau a altor daune genetice, si de asemenea, pot determina ca celulele normale sa devina maligne. Riscul radiatiilor sunt mai mari la femeile mai tinere. Ce e mai uimitor, este faptul ca radiatiile aparute in cazul mamografiilor sunt cu 300% mai cancerigene decat radiatiile determinate de o bomba atomica.

Mamografiile nu sunt chiar atat de eficiente. Mamografia nu este chiar atata de exacta, ci de fapt determina ca o multime de femei sa aiba sedinte de chimioterapie si radiatii. Iata ceva interesant: 80% din 1.6 milioane de biopsii mamare efectuate in fiecare an in Statele Unite sunt negative, din cauza mamografiei suspecte. Asa ca, de ce ne indeamna doctorii sa ne supunem unei proceduri care nu este chiar necesara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *