www.chiromedicahealthcenter.ro
Sfaturi

Tratarea spondilozei cervicale

Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii trec printr-o afecțiune comună numită spondiloză cervicală. Această boală afectează articulațiile din coloana vertebrală, în zona gâtului. Cauza producerii este uzura cartilajului și a oaselor rezultată de-a lungul timpului. Însă, în cazuri excepționale, pot exista și alți factori care să o cauzeze.

Această afectiune se poate manifesta în moduri diferite. În general, provoacă dureri cronice și presupune o anumită rigiditate în mișcări. Există și unele persoane care admit că nu simt nimic, dar sunt diagnosticați cum că suferă de această boală. Din fericire, spondiloza aceasta nu împiedică desfășurarea normală a activităților zilnice.

Spondiloza cervicala nu poate fi eliminată în totalitate, însă simptomele pot fi ameliorate. Tratementele de orice fel asigură ameliorarea durerii și încetinirea procesului de afectare, ajutându-vă în acest fel să duceți o viață normală fără un disconfort continuu. Există oricând varianta chirurgicală, însă în rândurile de mai jos vi le prezint și pe cele non-chirurgicalecare sunt, în general, foarte eficiente.

  • Tratamente de acasă

Dacă încă nu este foarte avansată afecțiunea, poți încerca să faci exerciții fizice în mod regulat, pentru o recuperare mai rapidă. Poți folosi pături încălzite sau obiecte reci pe suprafața gâtului tău pentru o ameliorare a durerii. De altfel, poți utiliza un guler special realizat, care împiedică o presiune prea mare în mușchii și oasele gâtului,însă acesta nu trebuie purtat pentru o perioadă lungă de timp, deoarece mușchii gâtului se vor înmuia din lipsa efortului efectuat.

  • Chiropractica

După o consultare efectuată de către medicul tău, acesta îți poate recomanda un chiropractor care să te ajute în tratarea spondilozei cervicale. Chiropractica  te învață și ajută să îți fortifici mușchii umărului și ai gâtului. În acest fel, se întăresc, devening mai puternici, fapt ce ameliorează durerea.

  • Medicație

Tot medicul tău îți va prescrie medicamente în cazul în care fizioterapia nu este suficientă pentru tine. Există mai multe tipuri de pastile care te pot ajuta. Pentru tratarea spasmelor musculare, poți lua relaxante musculare; există de asemenea soluții ce vizează ameliorarea durerii, reducerea inflamației țesuturilor, etc. Important e să nu consumi medicamente fără recomandarea doctorului tău, din motive de sănătate și siguranță.

  • Operație

Dacă treci printr-un caz sever de spondiloză și corpul tău nu răspunde mulțumitor la tipurile de tratamente menționate mai sus, înseamnă că ai nevoie de o intervenție chirurgicală. Scopul acesteia este de a oferi măduvei spinării și nervilor mai mult loc, eliminând presiunea creată. Acest lucru se poate întâmpla prin intervenția chirurgicală asupra discurilor herniate.

Trebuie remarcat însă faptul că spondiloza cervicală rareori necesită operație pentru a fi tratată. Dar asta depinde de recomandarea doctorului tău și de cum răspunde corpul tău la diverse tratamente, prin terapie sau medicație.

Dacă suferi de dureri în zona gâtului, îți recomand să faci cât mai curând un control. În cazul în care simptomele se îndreaptă spre spondiloză cervicală, e de preferat să iei măsuri din timp, pentru a nu permite bolii să se agraveze. Poți găsi mai multe informații despre tratamentul spondilozei cervicale și nu numai accesând site-ul www.chiromedicahealthcenter.ro.