Viata Mea

Un botez cu peripetii

Pana acum nici nu stiam de ce de fiecare data cand cineva isi botezeaza copilulu invita trei ursitoare sa vina si sa ii urseasca norocul. Eu una stiam ca ursitoarele vin in a treia noapte de viata a copilasului nou nascut chemate decatre nasa copilului unde se face o masa cu prajituri,bomboane,vin,apa si flori si tot ce considera ca le mai place acestora.

Ele apar la usa casei unde doarme mama copilului si nou nascutul si ii prezic viitorul. A doua zi de dimineata nasa o intreaba pe mamica copilului daca a visat si despre ce a visat. Asta stiam eu dar se pare ca acum aceasta traditie nu se mai tine si in loc sa se faca acasa se face la botezul copilului de fata cu toti.

La un botez la care am fost mai recent au fost aduse niste ursitoare din folclor bucuresti
care ni s-a parut la inceput dora niste actrite deghizate cate venisera sa isi faca treaba sis a isi ia banii. Mi s-au parut ca se grabesc si ca abia asteptau sa plece, dar ins ace eu nu stiam era faptul ca mama copilului le grabise pentru ca facuse greseala sa mai cheme inca alte ursitoare. Ca sa nu se simta prost le zis sa se grabeasca si asta au si facut. Duap ce au plecat si au venit celelalte mi parut rau pentru ca ele chair ii urase copilului sa aiba noroc din tot sufletul,asta mi-am data seama dup ace l-am vazut pe cele de acum. Aceste chair pot spune ca urmareau doar banii si asta pana la urma este ceva normal. Cati dintre noi nu fac atatea lucruri pe care nu le plac doar ca sa castige niste banuti.

Insa macar celelalte ursitoare mai aveau un gram de demnitate si poate asta urmareau si ele dar macvar nu aratau asta pe fata asa. In final botezul a fost foarte frumos si m-am simtit foarte bine. Mama copilului era o fosta colega de a mea din liceu si m-a invitata sip e mine. A nascut un copil sanatos si frumos ppe care pot spune ca l-am indragit inca din prima clipa din care l-am vazut. Daca ar fi sa am si eu un copil in viitorul apropriat mi-as dori sa fie la fel de cuminte si sanatos ca si el. Nu conteaza ce o sa fie,fata sau baiat tot ceea ce vreu este sa fie cat mai sanatos sis a nu aiba probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *