Viata Mea

Vremuri bune si rele la locul de munca

Dupa propria experienta se pare ca la orice loc de munca exista si vremuri bune dar sunt si perioade negre pentru orice patron. Cand m-am angajat eu prima data, la varsta de 18 ani, la o firma care se ocupa de prelucrarea prin aschiere se pare ca afacerile mergeau ca pe roate. Nu imi este rusine sa recunosc ca mie nu mi-a placut scoala mai deloc.

Mereu mi-a placut sa merg si sa muncesc, sa am bani mei. Am fost mereu genul caruia nu ii place sa se bazeze pe bani parintilor. In trecut mai mergeam tot la aceasi firma sa lucrez in vacantele de vara pentru ca imi placea ceea ce faceam. Un om batran de lucra acolo imi spunea mereu ca meseria de lacatus este una foarte murdara dar in acelasi timp foarte banoasa. Imi mai spunea ca nu trebuie sa renunt niciodata la scoala indiferent de cati bani castigam. Bineinteles nu ascultam niciodata. La varsta de 18 ani am primit oferta de a ma angaja la ei si am acceptat-o pe loc.

Totul era perfect, lucrari erau din plin si mai era nevoie de alti angajati pentru ca nu faceam fata sa le terminam la timp. Fiecare lucrare ce o primeam de facut avea un termen limita. Imi aduc aminte ca am fost nevoiti sa plecam in alt oras timp de cinci sau sase luni de zile pentru o lucrare, din care am avut de castigat fiecare peste 20 de milioane lunar. Dupa cum spuneam si mai sus mereu vin si vremuri mai grele pentru orice firma. Dupa ce s-au inchis cateva interprinderi mari din oras, nu mai era de munca asa mult asa ca au inceput sa dea afara din personal. Pentru ca nu prea mai era de munca si vedeam cum zilnic era dat afara cate un angajat, cu toti eram cu moralul la pamant, asa ca patronul s-a gandit sa apeleze la o motivare a angajatilor pentru ca deja si el, vazandu-ne pe toti asa suparati si el pica in depresi. Timp de doua luni nu prea a fost de munca, mai mult maruntisiuri pana cand intr-un final a gasit solutii si asa cu toti am avut din nou de munca. Toti anagajati care au fost dati afara, au fost rechemati la munca si totul a revenit la normal. Din toate astea am inteles ca oricat de greu ar fi in viata, niciodata nu trebuie sa te dai batut, trebuie sa mergi mereu inainte si lucrurile se vor rezolva intr-un fel sau altul.

1 comentariu

  1. Perioada neagra pe care o strabate anumite afaceri, eu, o vad acum si din cauza conflictului ruso-ucrainiean…Piata din Ucraina si Rusia au devenit insatbile si nesigure si asta afecteaza si celelelalte piete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *