Copil online
Calculatoare Tehnologie

Pericolele online pentru copii

Datorita inovatiilor tehnologiilor, acum putem comunica mult mai usor. Fie ca sunam pe cineva folosind telefonul mobil sau ca folosim apelurile video ale computerului, acum ne simtim persoana mult mai apropiata ca inainte, oricat de mare ar fi distanta. Apelurile video, sau chat-ul prin web, au devenit o practica obisnuita in cazul persoanelor care nu se afla aproape una de alta, aceasta tehnologie ducand la aparitia unei noi practici: video chat-ul pentru adulti. Astfel de firme, precum video chat Galati au ca public tinta persoanele de peste 18 ani care doresc o anumita companie. Nu e nimic in neregula cu asta, insa asta m-a facut sa deviez putin de la subiectul de video chat intre adulti, si sa ma gandesc, ca sunt multe capcane pentru un copil in lumea virtuala.

Motivul pentru care lumea virtuala a devenit atat de populara, atat de repede, se datoreaza faptului ca toata lumea este binevenita. La propriu. Ce a inceput in trecut cu AOL si IRC, acum este un concept practic inexistent. Camerele de chat inca exista, dar nu la fel cum erau candva. Acum, primul lucru la care ne gandim sunt oameni de cealalta parte a ecranului care profita de alti oameni.

Putem sa o numim o nevoie, insa mesajele instant si camerele de chat online au devenit parte integrala a vietii secolului XXI. Cu totii suntem constienti de camerele de chat pentru oameni singuri de pe internet. Acelasi concept a fost transferat altor grupuri, forumuri si camere de chat pentru copii. Desi nu critic avantajul urias pe care il au copiii datorita prezentei internetului, as vrea sa atrag atentia asupra pericolelor la care se expun cei mici.

In general, parintii accepta importanta tehnologiei in scoli si in viata de zi cu zi a copiilor, dar o frica tot exista – daca cei mici sunt expusi elementelor si materialelor nedorite din camerele de chat?

In cazul unui om de peste 18 ani care cauta compania copiilor pentru lucruri neplacute, acesta va invata cum vorbesc copiii, despre ce vorbesc si vor incerca sa-i imite. Acestia, se pot da drept copii si sa intre in acele chat-uri, folosind poze si nume false. Mai tarziu, lucrurile pot lua o intorsatura urata.

O alta problema este cea a „batausilor” online. Acestia exista pe toate siturile internetului, nu doar in camerele de chat pentru copii. Adesea, insa, spre deosebire de grupul anterior, sunt, de obicei, de aceeasi varsta ca persoana agresata online. Copiii, mai ales, pot sa fie foarte rautaciosi in mediul online, avand identitatea ascunsa si nici nu vad ce se intampla cu victima.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *